2009-07-02 19:05:12• hírek • Parajdi Andrea

Eredményes közbenjárás

Megoldódott Kaplony, Szaniszló és Kökényesd települések problémája, amely a helyi tanácsuk feloszlatása miatt alakult ki. A Szatmár Megyei Tanács és a Prefektúra közösen benyújtott határozattervezete sikeresen átment a kormányülésen.

A kormány a Szatmár megyei Tanács közbenjárására módosított a közigazgatási törvény egyik cikkelyén, így lehetővé válik, hogy Kaplony, Szaniszló és Kökényesd Önkormányzatai felhasználják azokat a pénzeket, amit az államtól és a Szatmár Megyei Tanácstól kaptak, és amelyeket azért nem tudtak elkölteni, mert a települések helyi tanácsai hiányos tevékenységük miatt jogilag feloszlatásra kerültek, még azelőtt, hogy a települések döntöttek volna saját költségvetésükről.

 

A rendkívüli helyzet mihamarabbi megoldását létfontosságúnak tartotta a Szatmár Megyei Tanács, hiszen ilyen módon egyik település sem tudott fizetéseket kiadni, s úgy általában az Önkormányzati költségeket sem tudták fedezni. Csehi Árpád tanácselnök, mielőtt még komolyabb problémák adódtak volna Bukarestbe utazott, ahol a pénzügyminisztériumban és a belügyminisztériumban is tárgyalásokat folytatott.

A közbenjárás eredményes volt, ugyanis a kormány legutóbbi ülésén elfogadta azt a határozat-tervezetet, amelyet a Szatmár Megyei Tanács és a Prefektúra közösen dolgoztak ki a közigazgatási törvény módosítására, és amely lehetővé teszi, hogy a jövőben egyik településnél se alakulhasson ki hasonló „zsákbamacskás" helyzet.


Módosítottak a törvényen: költekezhet Kaplony, Szaniszló és Kökényesd
Erdményes volt Csehi Árpád közbenjárása Kaplony, Szaniszló és Kökényesd ügyét illetően


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: